ساخت سالن مرغداری
در سال های اخیر پرورش طیور خصوصا مرغ چه از نوع گوشتی و چه تخمگذار در داخل ایران شدت بیشتری گرفته است. و افراد زیادی علاقه مند به سرمایه گذاری و فعالیت در این زمینه می باشند. شما برای ورود به این حرفه ابتدا باید یک سالن مرغداری با استانداردهای روز تهیه و ایجاد کنید. که ساخت این سوله های بزرگ و گاهی کوچک نیاز به یک سری آموزش های مهم دارد. که ما در این مطلب به برخی از آنها پرداخته ایم پس تا انتها مارا دنبال نمایید.
سالن مرغداری چیست
محل نگهداری و پرورش مرغ را سالن مرغداری می نامند .که این روزها به یکی از دغدغه های مهم کشورهای مختلف از جمله ایران تبدیل شده است. سالن مرغداری معمولا برای 2 نوع کار ایجاد می شوند مورد اول در زمینه پرورش و نگه داری مرغ های گوشتی و دوم در زمینه پرورش مرغ های تخمگذار می باشد. که هر کدام از آنها دارای شرایط و روش کاری مخصوص به خود می باشند.
معرفی انواع سالن مرغداری
امروزه سالن های مرغداری در شکل های گوناگونی ساخته می شوند. اما به طور کلی به دو دسته به دو دسته سالن های باز و سالن های بسته تقسیم می شوند. می شوند که در زیر به آنها اشاره کرده ایم.
سالن های باز
این مدل از سالن ها خود به دو بخش سالن مرغداری پنجره دار که در آن پنجره هایی در دیوارهای سالن نصب می شود. و از مواردی چون نور طبیعی خورشید استفاده می گردد. و مدل دیگر سالن های پرده دار است که در آن دو دیوار جانبی بین یک دوم تا دو سوم ارتفاع دیوار باز است.
سالن های بسته
در این روش که پیشرفته تر نیز می باشد. احتیاجات طیور در شرایط مختلف توسط ابزارها و دستگاه های گوناگون برآورده می شود. همچنین در این سالن ها شرایط محیطی تحت کنترل بوده و برای خنک کردن هوا از خنک کننده های تبخیری استفاده می گردد.
بررسی انواع تهویه برای سالن پرورش مرغ
همانطور که می دانید پرورش مرغ یک کار بسیار حساس و در عین حال پیشرفته ای می باشد .که رعایت یک سری نکات باعث بهره برداری و در نتیجه سود بیشتر شما خواهد شد. یکی از عوامل مهم در پرورش مرغ سیستم تهویه می باشد. که به صورت طبیعی و یا با استفاده از دستگاه های مختلف انجام می شود. اگر سالن مرغداری شما در منطقه ای باشد. که امکان جریان طبیعی هوا وجود دارد و می تواند. هوای آلوده و کثیف سالن به خارج هدایت کند نیاز به هزینه اضافی ندارید. در غیر این صورت باید اقدام به خرید و نصب دستگاه های موثر در این زمینه کنید.
نکات مهم در ایجاد سالن های مرغداری
همانطور که در بالا نیز اشاره کردیم رعایت یک سری در نکات در ساخت و نگه داری از سالن پرورش مرغ ضروری می باشد. که نیازمند توجه بیشتر شما در این زمینه است. اگر بخواهیم به برخی از این نکات کاربردی در ساخت آنها اشاره کنیم. باید از مواردی چون جهت گیری سالن های مرغداری هنگام ساخت ،طول و عرض مناسب سوله های مرغداری ،ارتفاع سالن ها ،کف و بستر سالن ها و خرید و نصب مصالح با کیفیت دیگر همچون درب ها نام ببریم.
ساخت سوله های مرغداری
روش های مختلفی در ساخت یک سالن مرغداری وجود دارد. که شما با توجه به میزان هزینه و همچنین زمینی که در اختیار دارید می توانید اقدام به ساخت این سالن ها نمایید. که توجه داشته باشید موارد امنیتی و همچنین بهداشتی در ساخت سوله را حتما رعایت کنید. زیرا در غیر این صورت ممکن است به جای سود دچار ضررهای مختلف و گاهی جبران ناپذیری شوید. به طور کلی سوله ها یا به روش سنتی با تیر ورقی که به دلیل قدیمی بودن آن هزینه های احداث آن نیز زیاد می باشد. و یا اینکه روش ساخت با تیر ورق سینوسی می باشد. که در مدل دوم حفظ پایداری و استقامت سازه بیشتر و هزینه ساخت آن نسب به مدل های دیگر نیز کمتر می باشد. البته مدل دیگری به نام سوله یو بی ام نیز وجود دارد که فقط مخصوص به شرایط خاصی می باشد.
هزینه ساخت یک سالن مرغداری به عوامل مختلفی از جمله زمین و متراژ سوله های و هزینه ساخت و ساز شما دارد. که در کنار این موارد می توان به گزینه های دیگری چون تجهیزات مختلف به کار گرفته شده .سیستم های گرمایشی و سرمایشی ،دانخوری و آبخوری و سیستم تهویه که در بالا نیز به اشاره کردیم. به همراه مدیریت بستر و امورات ضد عفونی که تاثیر در قیمت تمام شده ساخت سالن دارد اشار کرد.
بدون دیدگاه